Skip to content

Andra deltävlingen i Melodifestivalen i Malmö arena

Melodifestivalen är en riktigt svensk tradition där man följer varje deltävling för att slutligen se Eurovisionfinalen där man självklart hejjar fram Sveriges bidrag. Förutom att det har blivit en tradition med ”mellomys” hemma i soffan för att titta på tävlingarna så kan det vara en riktig upplevelse att faktiskt besöka och skåda tävlingen på plats. I år kommer den andra deltävlingen att arrangeras i Malmö arena den 11 februari och man kommer då att ha chans att både se genrep under fredagen samt lördag förmiddag innan det är dags för finalen under kvällen. En alldeles speciell upplevelse som man inte får missa.

By Jorchr (Own work) [CC BY-SA 3.0], via Wikimedia Commons

Deltagande bidrag

Under den andra deltävlingen i Malmö kommer vi att precis som de andra deltävlingarna få se sju stycken bidrag. I Malmö kommer dock de tävlande att vara:

 

Adrijana – Amare

Adrijana är 19 år och kommer att delta med låten Amare som hon har skrivit själv. Amare betyder Kärlek och när hon skrivit låten kände hon direkt att det skulle bli en hit. Många som hört låten tyckte att hon skulle söka till Melodifestivalen och nu står hon här som deltagare i deltävling 2. Adrijana rappar och har alltid drömt om att bli artist.

 

Benjamin Ingrosso – Good Lovin´

Benjamin är låtskrivare och artist, i oktober 2015 släppte han sin första singel ”Fall in Love”. Han gillar att showa och kommer också från en scenvan familj där både Wahlgren och Ingrossosidan ger ut sin rätt. Tidigare har han vunnit lilla Melodifestivalen samt Let´s Dance 2014 endast 17 år gammal.
Dismissed  – Hearts Align

Här har vi ett rockband bestående av Johan Carlsson, Tor Höglund, Douglas Woodbridge och Freddie Van Eijsden. De stöttar HBTQ-frågor och kämpar mot normer och förtryck. Låten de ska delta med kan beskrivas lite som arenarock, dock lite råare med både mjuka och hårda delar. En dynamisk låt helt enkelt.

Roger Pontare – Himmel och hav

Här har vi en man som är erfaren i dessa sammanhang. Pontare har vunnit två gånger, ”När vindarna viskar mitt namn” blev bland annat utsett till Sveriges fjärde bäst bidrag i Melodifestivalen genom tiderna. Årets låt är liksom som de tidigare inspirerade av naturen.

 

Lisa Ajax – I Don´t Give A

Lisa har alltid varit musikintresserad och deltog I Idol 2014 då hon endast var 16 år gammal, där hon lyckades vinna som den yngsta vinnaren någonsin i Idol. Lisa var med förra årets melodifestival där hon gick till final och slutade på en sjunde plats.
Etzia – Up

Etsia ville egentligen studera till advokat men hoppade av efter två år på sin ekonomiutbildning och istället satsade honom på sitt växande musikintresse. Istället fick det bli musikskolor och nu ska hon alltså för först gången delta i melodifestivalen. Utöver sitt artisteri är hon delaktig i Femtastic som jobbar för en mer jämställd musikbransch.

 

Allyawan – Vart haru varit

För Allywan har musiken varit otroligt viktig och han anser själv att den har fått honom till en positiv riktning i livet. För svenska folket är han känd från TV4:s ”Lyckliga gatan” där han gjorde en tolkning av ”Jag hade en gång en båt” som var en stor hit på 60-talet. Nu tar han in hiphopen till Mellodifestivalen.

Privacy Policy