Skip to content

Årliga evenemanget Falsterbo Horse Show

Varje år arrangeras den årliga hästfesten Falsterbo Horse Show. Detta evenemang arrangeras som namnet antyder i Falsterbo som är en del av tätorten Skanör och håller på i 8 dagar. Årets upplaga av hästfesten kommer att äga rum 8-16 juli och innehåller både dressyrtävlingar, hopptävlingar samt den klassiska och populära Falsterbo Huntingen som är en kombinerat hoppning och terrängritt. Tävlingarna har klasser för både ponny och stor häst, från en tour där du som amatör kan kvala in, klasser på absoluta elitnivå och unghästfinaler.

Många ryttare brukar ha som dröm att rida i Falsterbo, vilket inte är någon omöjlighet även för amatören. Förutom att man har unghästklasser där hästarna tävlar i klasser för 5, 6 och 7 åriga hästar så har man en cup enbart för amatörer. I amatörcupen som i år är sponsrad av Krafft och heter ”Krafft the tour of amatours” kvalar du på vanliga tävlingar i 120 och 125 cm klasser och ett visst antal av de med bäst poäng går vidare till Finalen på Falsterbo. Man arrangerar också klasser för ponny på elitnivå samt en klass för barn upp till 14 år på stora hästar. Under denna hästfest finns helt enkelt många olika klasser att rida för alla åldrar och nivåer även om de flesta av klasserna håller sig på den övre nivån.

En hästfest för hela familjen

Förutom alla de tävlingar som arrangeras under Falsterboveckan så finns flera andra aktiviteter så som hundutställning, ponnyridning, kaninhoppning och många andra roliga aktiviteter för stora som små. Vill man shoppa finns ett stort mässområde med många utställare och butiker där man kan handla hästrelaterad utrustning och produkter men även andra butiker brukar passa på att ställa ut under denna vecka. En ”Family corner” för barnen har i år öppet under dagen. Här finns pysselhörna, hoppborg, minihoppbana och dressyrbana för de minsta.

Själva området har två banor, den stora hoppbanan på gräs och en mindre bana för dressyr samt mindre hoppklasser. Detta gör att man själv kan välja vilka klasser man vill se på och där i mellan finns möjlighet att äta gott och mingla runt på mässområdet. Till kvällen brukar after ride anordnas med god mat och nattklubb. Vill man ta en paus från hästatmosfären finns den vackra stranden för sol och bad varma dagar. Boende finns det både i närområdet samt inne i Malmö i form av Hotell, vandrarhem och camping. Många privata passar också på att hyra ut boende under tävlingarna då många är i behov av boende under denna vecka. Vill man bo direkt på plats finns camping för husvagn, husbil eller tält i direkt anslutning till tävlingarna. Vill man ha boende gäller det dock att boka i god tid.

Klädkollektion i samarbete med Gina Tricot

Varje år gör klädföretaget Gina Tricot en klädkollektion i samarbete med Falsterbotävlingarna, Grand Prix Collection. Denna kollektion av kläder brukar innehålla tröjor, pikétröjor, jackor, väskor mm som är inspirerade av ridsport och Falsterbotävlingarna. Denna serie kläder brukar vara populära hos framförallt hästmänniskor men även icke hästintresserade och uppdateras inför varje års nya upplaga av tävlingarna. Kläderna finns sedan att köpa på GinaTricots webbshop samt under Falsterbotävlingarna.

Privacy Policy