Skip to content

Kommande evenemang i Malmö arena 2017

Malmö arena är en arena för sport och evenemang som är benägen i just Malmö. Arenan tar ca 13 000 åskådare när det är sportevenemang med ståplatser och vid evenemang med enbart sittplatser tar den ca 12 500 personer. Vid konserter tar arenan upp till 15 500 personer beroende på hur man har placerat scenen. Man påbörjade bygget i januari 2007 och byggnaden invigdes i november 2008.

Kommande evenemang i Malmö Arena – Bild: By Jorchr (Own work) [CC BY-SA 3.0], via Wikimedia Commons

Höjdpunkterna inför 2017

Varje år har man många evenemang inbokade i Malmö arena, allt från fotbollsmatcher till konserter med världsartister eller Melodifestivalen. Under 2017 har man redan ett fullt schema från januari till november med många olika föreställningar och evenemang.

Disney on ice

Under januari månad har man hela 7 shower av den fantastiska showen Disney on ice med start den 19 januari och sista showen går den 22 januari. Temat är den populära och Oscarsbelönade Disneyfilmen Frost och du kommer vid denna föreställning att få hela berättelsen återberättad på isen. Vid denna show kan man vänta sig häftiga specialeffekter av isartister i världsklass. En riktigt häftig upplevelse för alla i familjen, inte bara de minsta.

Green day

28 januari kommer världskända punkrockbandet Green Day till Malmö för sin Revolution radio tour. De gör två stora konserter i Sverige under sin turnering varav den ena kommer att äga rum i Malmö arena. De slog igenom 1994 och gick snabbt från att vara okända till att sälja 10 miljoner exemplar av sitt genombrottsalbum. Sist bandet var på svensk mark var under Bråvallafestivalen 2013 där det gjorde en hyllad konsert. Nu finns alltså chansen att se dem i Sverige igen efter att de släppt sitt nya album i oktober 2016.

Melodifestivalen

Deltävling 2 i 2017 års Melodifestivalen kommer att äga rum i arenan. Den 10 februari har du chans att se genrepet, på förmiddagen den 11 ännu ett genrep och till kvällen körs den direktsända tävlingen. En riktig musikfest och häftig upplevelse som man inte bör missa om man har chansen. Har du barn är det perfekt att se genrepet på förmiddagen och man får då dessutom chansen att vara bland de första att se bidragen.

SM final i handboll

17 maj står Malmö arena för femte gången som värd för detta arrangemang. 12.45 körs damernas SM final och herrfinalen körs 15.30. Oavsett om du ska hejja fram en kompis eller bara gillar sportevenemang så kommer det garanterat bli spännande matcher där medaljer kommer delas ut till nästa svenska mästare i handboll.

Cats

Populära musikalen Cats av Andrew Lloyd Webbers kommer att ha sex föreställningar i arenan. Musikalen är en av världens mest kända och längst spelade i både West End och Brodway. 1981 på New London Theatre hade den premiär för första gången och har därefter haft dryga 9 000 föreställningar. Musikalen har vunnit flertalet priser, bland annat sju stycken Tony Awards. Sedan sin världspremiär har musikalen spelats i 30 olika länder, blivit översatt till 15 språk och setts av fler än 73 miljoner människor. Denna föreställning i Malmö kommer att vara på engelska.

Privacy Policy