Kontakta oss
Annons
040-28 24 50
Distribution
Redaktionen
040-28 24 30
 
Mejl till medarbetare på redaktionen:
fornamn.efternamn@cityskane.se
 
Citybloggarna
Citydesken
MFF-bloggen
Snettinåtbakåt
Egoinas Värld
på spaning med Adrianna
Tidningsturken
Varje månad nominerar City Malmö och City Lund tre kandidater som vi anser har gjort något speciellt. Under några veckor får läsarna rösta på sin favorit och vinnaren uppmärksammas med en artikel i tidningen.

Vem är februari månads Malmö-Lundabo?

En schlagersångerska, en himmelsblå hemvändare och så en kvinna som utmanar Skånetrafiken för sin rätt att resa som alla andra skåningar. Vem tycker du förtjänar titeln Månadens Malmö-Lundabo? 

 

1. Ellen Benediktson, 18 år, schlagersångerska

Ellen Benediktson blev upptäckt av Christer Björkman under repetitionerna inför förra årets Eurovision Song Contest, när hon var stand in. På så sätt fick 18-åriga Ellen, som går på nya Latinskolan i Malmö, sin egen låt att tävla med i årets Melodifestival.
Hon gick direkt vidare till final med låten ”Songbird” under den första deltävlingen i Malmö. Till vardags gör Ellen Benediktson musik med sitt band Djupt skräp.

2. Åsa-Helena Bjärenäs, 33 år, anmäler Skånetrafiken till DO

Åsa-Helena Bjärenäs är inte välkommen ombord på Malmös bussar – på grund av en paragraf som förbjuder elscootrar.
En märklig regel som stänger ute människor menar Åsa-Helena som är i behov av sin scooter för att kunna förflytta sig utomhus. Därför har hon anmält Skånetrafiken till diskrimineringsombudsmannen och driver opinion. ”Man säger sig se till säkerheten men istället stänger man ute människor”, säger hon. På hennes blogg skriver hon om samhällets människosyn, bland annat.

3. Markus Rosenberg, 31 år, hemvändare MFF

Efter tio år i Europas toppligor har Markus Rosenberg återvänt hem till Malmö FF – och fått fansen att våga drömma om att försvara guldet. Och kanske även ett Europaäventyr?
Prestigevärvningen kom precis i rätt tid och det talas redan om en ”Rosenbergseffekt” där MFF går mot rekord i sålda årskort.
Trots en ringrostig inledning siktar 31-åringen på att hitta tillbaka till storformen lagom till premiären mot Falkenberg den 30 mars.


Website Apps