Kontakta oss
Annons
040-28 24 50
Distribution
Redaktionen
040-28 24 30
 
Mejl till medarbetare på redaktionen:
fornamn.efternamn@cityskane.se
 
Citybloggarna
Citykrnikan
Kom Loss
Krogkollen
Lunchkollen
MFF-bloggen
Snettintbakt
Egoinas Värld
Citys sportredaktör Fredrik Lindstrand följer Malmö FF från första till sista löpsteget – både på försäsong, högsäsong och eftersäsong

Rangers – inte så illa som det låter

Okej. Det här inlägget utgår från att MFF går vidare från kvalmötet mot Torshavn. Allt annat vore ju sjukt.

Normalt sett är 2-0 knappast ett kassaskåp. Men jag menar: Torshavns nummer 10, Andrew av Flotum, är ju en tjockis. Det blir MFF mot Glasgow Rangers i kvalomgång 3.

***

Glasgow Rangers alltså. Först på Ibrox och sen på Stadion. Att spela i den ordningen känns helt rätt. Klokt spel, tät defensiv och kanske ett bortamål på kontring kan göra utgångsläget väldigt intressant inför returen.

För hur svår lotten än ser ut på pappret finns en någorlunda rimlig chans att MFF går vidare från detta.

• Rangers är inte lika starkt som för några år sedan. Man har nyligen sålt sin skyttekung från föregående säsong, Kenny Miller, och namnkunnigheten i laget är knappast vad den en gång varit.

• Den skotska säsongen har bara hunnit pågå i en omgång när lagen möts.. MFF har en fördel av att ha ångan uppe (även om det knappast såg ut så mot Torshavn).

• Ett brittiskt lag är lättscoutat och MFF kan komma väl förberett till mötet.

• Rangers högsjungande fans får inte åka till matchen i Malmö. Det som bestraffning för att ha uppträtt illa under en match mot PSV Eindhoven förra säsongen. Ni läser om det på den här länken.

Dessutom. Vill man gå vidare i Champions league måste dessa matcher vinnas. Och jag är inte säker på att Bate, Belgrade eller Rosenborg hade varit en så mycket enklare lott.

***

Samtidigt. MFF är långt ifrån en favorit. Det som framför allt talar för Glasgow är lagets enorma Europarutin.  Man har spelar, ledare, fans och organisation som varit i liknande situationer förut.

MFF behöver toppa formen, få tillbaka lite skadade spelare och ha en hel del tur om man ska ta sig vidare.

***

Hur jag bedömer chanserna? 80-20 i skottarnas favör.

***

Som ni säkert märkt så har City uppehåll och nästa nummer kommer inte ut förrän den 15 augusti. Så det blir ingen jobbresa till Ibrox för mig. Det känns riktigt tungt, faktiskt.

 

Kommentarer r stngda.

Website Apps